eur:
398.89
usd:
360.32
bux:
74128.78
2024. október 2. szerda Petra

Húszezer forintért George Washington whiskyjét is megkóstolhatjuk

Nyolcvanöt dollárért, vagyis húszezer forintnak megfelelő összegért bárki megkóstolhatja George Washington kedvenc whiskyjét. Az első amerikai elnök virginiai rezidenciájában megtalálták ugyanis azt a receptet, amelynek alapján a Washington-szeszfőzdében készítették a különleges italt az 1790-es években.

Hosszú kutatás után végre megtalálták George Washington különleges whiskyreceptjét az államférfi egykori Mount Vernon-i birtokán. Az Egyesült Államok első elnöke 1797 márciusában építtette fel a kontinens legnagyobb desztilláló üzemét, amelyben többek között whiskyt is készítettek - a szeszfőzde 1789-ben több mint 7500 dollár bevételt hozott.

Az épület 1814-ben égett le, akkor tűnt el a whisky receptje - az szeszfőzdét azonban nemrég rekonstruálták, így ott készítették el a kuriózumnak számító italt is, amellyel egyelőre 550 üveget töltöttek meg. A whiskyt július 1-jétől árusítják, a vevőknek üvegenként minimum 85 dollárrt, vagyis körülbelül húszezer forintnak megfelelő összeget kell fizetniük. A szervezők a bevétellel a virginiai oktatási programokat támogatják. Az italt az is megkóstolhatja, aki nem hajlandó ennyi pénzt kiadni érte: a Washington-birtokon ugyanis ingyenes kóstoló is lesz.

Címlapról ajánljuk

A Hezbollah újabb rakétatámadásokat indított Izrael ellen

A Hezbollah libanoni síita milícia újabb rakétatámadásai érték Észak-Izraelt az izraeli hadsereg (IDF) libanoni szárazföldi hadműveletének második napján, szerdán is - közölte az IDF.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×