eur:
397.74
usd:
355.47
bux:
74457.48
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Hiphop világhatalom lesz Magyarország

A magyar Black Time tánccsoport lett az első helyezett a Big Bang elnevezésű nemzetközi hiphop táncversenyen Belgiumban.

A hétvégén zajló megmérettetésen 30 csapat indult, a többi között dánok, hollandok és belgák. Az aktív táncosokból álló szakmai zsűri nagyon sok szempontot figyelembe vett a pontozáskor, a többi között a dinamikát, előadásmódot, a koreográfia színességét, a stílusok ötvözését, a tér kihasználását, a táncosok közötti kontaktust, a zene kompozícióját - mondta el Hartmann Gábor koreográfus pénteken az MTI-nek.

Hozzátette: a koreográfiának nagyon összetettnek kell lennie, ezért jó, hogy szakmailag hozzáértő emberek ültek a zsűriben.

A belgiumi versengés abszolút a táncról, az egymás iránti tiszteletről szólt, sokat tanultak egymástól a résztvevők - hangsúlyozta. A döntőbe végül 9 csapat került be, így a magyar fiúk erős, jó mezőnyben mutathatták be tánctudásukat.

A versenyen szereplő 8 főből álló magyar csapat tagjai 1-2 éve táncolnak, mindig a "legügyesebbeket" válogatják ki a tánciskolából.

Egyébként 13 tagból áll a csoport, a május végi Európa-bajnokságon Veszprémben mindannyian fellépnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×