eur:
387.8
usd:
360.08
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Folyékonyan beszél németül a kómából felébredt horvát lány

Egy 13 éves lány Horvátországban 24 óráig volt kómában, majd amikor felébredt, nem horvátul, hanem az iskolában tanult idegen nyelven kezdett el folyékonyan beszélni.

A horvát Knin városában élő tinédzser nemrég kezdett el németül tanulni az iskolában, és azért, hogy jobban menjen neki, német könyveket olvasgatott és német tévéadókat nézett.

A lány két hónappal ezelőtt vérmérgezést kapott és egy napra kómába esett. Miután felébredt, nem bírt megszólalni horvátul, viszont tökéletesen beszélt németül.

A spliti kórház orvosai azt mondják, olyan különös az eset, hogy több szakértő is megvizsgálta a lányt, de egyik sem tudott választ adni, mi váltotta ki nála ezt a változást.

A kórház igazgatója hangsúlyozta: soha nem lehet tudni, hogyan reagál az agy egy ilyen trauma után. Szakértők megemlítik, előfordult már olyan eset, hogy valaki a kómából felébredve más nyelven kezdett beszélni, akár még olyan bibliai nyelven is, mint a babiloni vagy az egyiptomi.

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×