eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A focisták "undorító" szokása miatt is terjed az újinfluenza

Angliában arra kérik a futballklubokat, hogy tiltsák meg a játékosaiknak a pályán való köpködést, mert az segíti az új típusú influenza vírusának terjedését.

Két Premier Leage-ben szereplő csapat, a Bolton és a Balckburn is játékoshiánnyal küzd, mivel focistáik többsége elkapta az új típusú influenza vírusát. A brit Egészségvédelmi Szervezet (HPA) szerint ennek oka lehet az sportolók "undorító" szokása, nevezetesen, hogy rendszeresen köpködnek a pályán, amivel elősegítik a vírus terjedését.

A szervezet szerint a futballkluboknak le kell beszélniük játékosaikat a köpködésről, különösképpen az influenza terjedésének időszakában. A köpködés minden körülmény között visszataszító. Nem higiénikus, egészségtelen, különösképpen akkor, ha az illető túl közel köp a másikhoz, mert az növeli a vírus továbbadásának a kockázatát - hívta fel a figyelmet a HPA.

A szakértők szerint a focistáknak is a többi emberre érvényes előírásokat kell követniük, vagyis mossanak kezet, takarják el a szájukat, ha tüsszentenek és dobják ki a használt papírzsebkendőt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×