eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orvosi csoda az új koponyacsontot növesztő nyugdíjas - képpel

Magától regenerálódott annak a brit férfinak a koponyacsontja, aki ötven éve szenvedett súlyos autóbalesetet. Az igen ritka eset meglepte az orvosokat, akik egy fertőzés miatt végeztek műtétet Gordon Moore-on, és akkor vették észre a fémlemez alatt visszanőtt koponyacsontot.

A fémlemezt a fél évszázaddal ezelőtti baleset után építették be a férfi koponyájába, a súlyosan roncsolódott csont helyett - amely, mint most kiderült, azóta visszanőtt. Ez még egy gyereknél is szokatlan, felnőttnél azonban alig néhány hasonló dokumentált esetet ismer az orvostudomány.

Az orvosokat különösen meglepte, hogy milyen nagy felületen nőtt vissza az idős úr koponyacsontja.

Az egykori postamester 1955-ben szenvedett balesetet, amikor az autója felborult. A fémlemezt három évvel később építették be a fejébe, és állítólag soha nem okozott semmiféle kellemetlenséget.

Az orvosok most azt vizsgálják, mennyire erős a visszanőtt koponyacsont. Moore egyébként nem ezzel az orvosi csodával került először a lapok címlapjára, ő volt ugyanis az első turisták egyike, akik ellátogattak Irakba és Afganisztánba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×