eur:
389.15
usd:
361.32
bux:
68450.8
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Világszenzáció: 12 gyereket vár egy tunéziai nő

Sajtóhírek szerint 12 babát vár egy tunéziai nő, aki természetes úton szeretné megszülni a gyermekeit. A hírre reagálva több szakértő is döbbenetét fejezte ki a nő és orvosainak döntését illetően.

Idén januárban Nadya Suleman azzal került be a világsajtó vezető híreibe, hogy egy Los Angeles-i kórházban nyolc egészséges babának adott életet. Most több brit lap is arról cikkezik, hogy egy tunéziai nő túlszárnyalja az amerikai teljesítményét, mivel 12 gyereket vár.

Bár a hírt hivatalosan nem erősítették meg, sajtóértesülések szerint a kilencedik hónapban járó nő termékenységi kezelésen esett át, mivel előzőleg már két vetélése is volt. A férj állítólag azt nyilatkozta egy helyi lapnak: már nagyon várja, hogy magához ölelje az ikreket, és felesége valószínűleg természetes úton fog szülni. "Kezdetben azt hittük, hogy a feleségem ikreket vár, aztán egyre több magzatot mutattak ki a vizsgálatok" - nyilatkozta a férfi.

Kicsi az esélye, hogy boldogok legyenek

Több szakértő is úgy véli, hogy a nő feleslegesen kockáztatja saját és gyerekei életét. Az Oxfordi Egyetem termékenységi szakértője a Daily Telegraph-nak nyilatkozva elmondta: iszonyatosnak tartja a hírt, és a házaspár, valamint orvosaik is rendkívül felelőtlenek.

Simon Fisher szerint a pár valószínűleg fittyet hányt a kezelőorvosok utasításaira, és a termékenységi kezelés közben is szeretkeztek - így fordulhatott elő, hogy a sikeres mesterséges megtermékenyítés mellett természetes úton is megfogant az anya. Másik feltételezése szerint a pár vallásos, ezért nem engedték az orvosoknak, hogy a beültetett embriók közül néhányat megsemmisítsenek.

"Bármi is áll a háttérben, elég csekély annak az esélye, hogy boldog lesz a család" - tette hozzá a szakértő, aki szerint annak is kicsi a valószínűsége, hogy mindegyik gyerek egészséges lesz.

Dr. Mark Hamilton, a British Fertility Society szakértője is a brit napilapnak nyilatkozott. Õ úgy véli, hogy a tunéziai nő valószínűleg ovuláció indukciós kezelést kapott, amellyel hormonálisan serkentették petefészkének működését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Leszúrt a forint

Leszúrt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×