eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A laptop, amely azt kiabálja: "Tolvaj, fogják meg!"

Egy amerikai cég olyan szoftvert fejlesztett ki, amely ha ellopják a tulajdonos laptopját, félreérthetetlen jelzéseket ad, hogy a számítógép rossz kezekbe került.

Itt van a legújabb fegyver a laptoptolvajok ellen: egy szoftver, amely azt kiabálja, hogy "Tolvaj, fogják meg!". A Vizslának (Retriever) keresztelt program nemcsak hangjelzéseket, de szöveges üzeneteket is tud küldeni az eltulajdonított gépre.

A szoftvert, amely nagyjából nyolcezer forintba kerül, a laptop tulajdonosának kell aktivizálnia, amikor gépét ellopták. Az aktiválás után nem sokkal üzenetek jelennek meg a számítógép képernyőjén, és még figyelmeztető jelzést is tud adni. A géptulajdonosoknak egy megadott internetes oldalra kell felregisztrálniuk, amikor a lopást észlelik, és a figyelmeztető üzenetek ez után jelennek meg az eltulajdonított laptopon.

A coloradói székhelyű cég úgy alkotta meg a Vizslát, hogy az információkat gyűjtsön az ellopott laptopról, ha a tolvaj felcsatlakozik a világhálóra, így a rendőrség be tudja azonosítani, hol használják a számítógépet.

Nem ez az egyetlen lopásgátló szoftver a piacon. Vannak olyanok, amelyek lehetővé teszik, hogy a gép jogos tulajdonosa adatokat töröljön le a laptopról, vagy lezárja azt, ha illetéktelen kezekbe kerül.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×