eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Most megtudhatja, hogyan teheti sikeressé a fogyókúráját

Járt már úgy, hogy belekezdett egy fogyókúrába, de nem volt képes végigcsinálni? Esetleg befejezte, de a diéta nem hozta meg a kívánt eredményt vagy ha mégis, akkor gyorsan visszaszedte a leadott kilókat? Összeállításunkban tippeket talál a csalódások elkerülésére.

Válaszoljon a szabotázsgondolatokra!

Nem vagyunk rá büszkék, mégis eszünkbe jutnak - még a fogyókúra alatt is - a nyalánkságok, amelyeket szívesen befalnánk. Ha pedig meglátunk egy nyitott bonbonos dobozt, a kísértés még erősebb. Miért ne enném meg? - merül fel a kérdés. Nos, ha ilyen kérdéseket fogalmazunk meg magunknak, legjobb, ha válaszolunk rájuk. Például így: meg akarom enni ezt a hatalmas süteményt, de nem fogom, mert nem illeszkedik a diétámba.

Tegyen különbséget aközött, amikor éhes, és amikor nem az!

A természetesen vékony emberek sokkal könnyebben tesznek különbséget aközött, amikor éhesek, mert üres a gyomruk, és amikor nem azok, csak megkívánnak egy ételt. Ezek az emberek gyakrabban mondanak le olyan ételekről, amelyet csak a szemük kíván. Ahhoz, hogy így tudjunk gondolkodni az evésről, képesnek kell lennünk különbséget tenni az éhségérzet és aközött, amikor egy konkrét ételt kívánunk meg. Az éhségérzet egyébként az utolsó evés után néhány órával jelentkezik. Az általános szabály, hogy ha az érzés a gyomrából jön, akkor ön minden bizonnyal éhes, ha nem, akkor csak az adott ételt kívánja.

Ne foglalkozzon azzal, mennyire igazságtalan a helyzete!

Mások szabadon megehetnek bármit, ön pedig koplal? Ne foglalkozzon vele! Ilyenkor gondoljon azokra az ismerőseire, akik korábban sikeresen diétáztak. És ismét szedje elő azt a gondolatot: a diéta segíti önt hozzá ahhoz, hogy vékonyabb legyen.

Írja le a terveit!

Sokaknak adatik meg az az élmény, hogy leadnak pár kilót, ám kevesebben büszkélkedhetnek azzal, hogy a súlyukat képesek megtartani. Mindez azért van, mert csak rövid távon gondolják át az emberek, milyen lenne vékonyabbnak lenni, a terveik nem hosszú távra szólnak. Érdemes ezért az elhatározást rögzíteni.

Tudjon ellenállni a kísértésnek!

Gyakori, hogy valaki azért vét a diétája ellen, mert azzal áltatja magát: mindössze apró morzsákat eszik, ez nem jelenthet problémát. A rossz hír az, hogy ez is problémát okoz, már csak azért is, mert ha egyszer megengedjük magunknak a kihágást, akkor legközelebb is, esetleg sokkal nagyobb mennyiségben. Ha le akar fogyni, és meg akarja tartani a csökkentett súlyát, képesnek kell lennie arra, hogy ellenálljon a kísértésnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×