eur:
389.08
usd:
361.45
bux:
68090.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Egy tragédia miatt kötelezővé tennék a sisakot a síelőknek

Egy tragikus újévi síbaleset miatt Ausztriában és Németországban is vita indult arról, hogy kötelezővé tegyék-e a védősisak viselését a sípályákon. Újév napján az egyik német tartomány miniszterelnöke ütközött össze síelés közben egy nővel, aki később meghalt.

Olaszországban a gyerekek számára már kötelező síelés közben a sisak viselése, és más országokban is bátorítják erre az embereket. Most azonban, egy újévi tragédia nyomán a felnőttek számára is kötelezővé tehetik a sisakot Ausztriában.

Az osztrák közvéleményt ugyanis sokkolta, hogy újév napján Dieter Althaus, a németországi Türingia tartomány miniszterelnöke egy kitzbüheli sípályán összeütközött egy négygyermekes szlovák asszonnyal, aki meghalt a kórháza szállítás során.

Althaust helikopterrel vitték kórházba, ahol napokon át mesterséges kómában tartották. Most már eszméletén van, de nem emlékszik semmire - mondta egyik orvosa.

A német politikus és a szlovák állampolgár Beata Christandl is gyakorlott síelő volt, és a nyomozók szerint mindketten ötven kilométeres óránkénti sebességgel haladtak, amikor két pálya kereszteződésében összeütköztek. Althaus ellen emberörés gyanújával folyik nyomozás. Christiandl az egyesült államokbeli Virginiában élt férjével, aki az osztrák hadsereg összekötőjeként szolgál a NATO norfolki központjában.

Az osztrák síszövetség a tragédia után azt javasolta, hogy a felnőttek is viseljenek sisakot. Az új, carving lécekkel az emberek általában gyorsabban siklanak, gyakran képességeikhez mérten túl nagy sebességgel - mondta Josef Schmid, a szövetség szóvivője. Több politikus és a média is elkezdte forszírozni, hogy a síelők és snowboardosok számára is tegyék kötelezővé a sisakot. Több jelentés szerint Althaus viselt is sisakot, míg a szerencsétlenül járt asszony nem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×