eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

A kamillatea kordában tartja a cukorbetegséget?

Már régóta használják idegnyugtatóként vagy megfázás ellen, de most kiderült: a kamillatea hatásos a diabétesz ellen is.

Walesi és japán kutatók szerint a kamillatea csökkenti a vér cukorszintjét, és segít megelőzni a betegség következményeként fellépő vakságot, vesebajt, idegi vagy keringési problémákat.

A kutatók 2-es típusú diabéteszben szenvedő patkányokon tesztelték a gyógynövényt. Az állatoknak 3 héten keresztül adták a kamillából készült kivonatot, amely negyedére csökkentette vérük cukortartalmát - olvasható a Journal of Agricultural and Food Chemistry szaklapban.

A kutatók szerint a tea napi fogyasztása megvéd a hiperglikémia, vagyis a vér szélsőségesen magas cukorszintjének kialakulásától is. Ugyanakkor hozzáteszik: további kutatásra van még szükség.

A kamillát már az ősi Egyiptomban, Görögországban és Rómában is használták gyógyhatása miatt. Ma főleg nyugtatóként alkalmazzák, de vizsgálatok bebizonyították, hogy segít leküzdeni a megfázást, erősíti az immunrendszert és csillapítja a menstruációs fájdalmakat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 19. 20:07
×
×
×
×