eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A fiatal magyar férfi céltudatos, modern és összetett

A fiatal férfiak élete bonyolultabb, mint bármikor - ez derült ki abból a tanulmányból, amelynek eredményeit kedden tette közzé a Discovery Networks Europe. A felmérés sok meglepetéssel szolgált: az derült ki - 506 magyar férfi megkérdezése után -, hogy Európában a magyar férfiak tartják kapcsolataikban legfontosabbnak az egyenlőséget. A magyar férfiak ugyanakkor a legkonzervatívabbak csoportját erősítik, olasz és román társaikkal együtt.

A felmérés során 15 országban kérdezősködtek a Discovery Channel munkatársai, hogy jobban megismerjék célcsoportjukat, a 25-39 év közötti férfiak életmódját, vásárlási szokásaikat, valamint véleményüket számos társadalmi kérdésről - nem utolsósorban azért, hogy hatékonyabbak legyenek a reklámjaik.

A fiatal magyar férfi céltudatos, modern és összetett - ezt állapították meg a felmérés alapján a csatorna kelet-európai vezetői.

Bár a magyar férfi fontosnak tartja az egyenjogúságot, meglehetősen konzervatív. A megkérdezettek csupán 40 százaléka ért egyet azzal, hogy egy férfi ugyanolyan jól fel tud nevelni egy gyereket, mint egy nő. Ezzel a románokkal és az olaszokkal együtt a legkonzervatívabb nemzetek közé tartozunk - állapították meg az összesen 12 ezer férfi megkérdezése után. A hitelre való vásárlásban is a lista végén szerepelnek a magyarok - a hollandokkal és a németekkel együtt.

A XXI. századi férfi hatalmas evolúciós folyamaton ment át, több és összetettebb kihívásnak kell megfelelnie és nagy nyomás nehezedik rá. A saját férfiassági modell megtalálása nem könnyű, hiszen nagyok az elvárások velük szemben, ugyanakkor nincs egyértelmű követendő példa.

Típusok viszont léteznek: ilyen a Családfenntartó - ez a típus Romániára jellemző leginkább -, a Modern irányító - ilyenek a svédek és a franciák -, az Énközpontú mint a német vagy a holland - és az El nem kötelezett, aki csak a mának él.

Családfenntartó, testőr és szülő - és még számos más szerepben kell jót alakítani ahhoz, hogy az élet ma gördülékenyen működjön. Ha nem dolgozol - nem is létezel. A munka a jelenkor csatamezeje - ahogyan a közvélemény-kutatás fogalmaz. A munkapiaci dzsungel Lengyelországban és Romániában a legkeményebb.

A mai életmódra jellemző hedonizmus és a stresszes munkakörnyezet gyakran ütközik az egészséges életstílus iránti törekvésekkel. Bár a hiúság látszatát kerülik, Nyugat- és Dél-Európában már nem nagyon jönnek zavarba az erősebb nem képviselői, ha kozmetikai kezelésről van szó.

Az alapos szakértelem, a szenvedéllyel űzött hobbi egyben kiváló társadalmi tőke is. Megfigyelhető szinte mindegyik országban, hogy a fiatal férfiak egyre későbbre tolják vagy éppen átrendezik az élet hagyományos mérföldköveit.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×