eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tíz évet kaphat a harminc éve ellopott festményekért - nézze meg!

Hat értékes, lopott festményt találtak nála, ezért akár tíz év börtönre is ítélhetnek egy 74 éves massachusettsi jogászt. Robert Mardirosian azzal védekezik: ő csak jogos tulajdonosának szerette volna visszajuttatni a képeket, a megtalálónak járó jutalom fejében. Egy hetedik lopott képet, Paul Cezanne egy csendéletét már 1999-ben visszaadta a jogász.

Tíz év börtönt is kaphat egy nyugdíjazott, 74 éves massachusettsi jogász, amiért hat értékes, még 1978-ban ellopott festményt találtak nála.

Robert Mardirosian bűnösségét hétfőn mondta ki a bostoni bíróság. A jogász fellebbez a döntés ellen.

A vád szerint a festményeket a jogász korábbi ügyfele lopta el neki egy massachusettsi magánházból egy 29 millió dolláros ( azaz négy és fél milliárd forintot érő) Paul Cezanne által festett csendélettel együtt, amelyet azonban még 1999-ben visszajuttatott tulajdonosának. A lopott Cezanne-mű, az "Üveg gyümölcsökkel" birtoklásáért azonban nem ítélhetik el, mivel ez a cselekménye már elévült.

Ügyvédje szerint Robert Mardirosian csak vissza akarta juttatni az ellopott festményeket jogos tulajdonosukhoz, a megtalálónak felajánlott jutalomért cserébe.

Ítéletet november 18-án hirdetnek az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×