eur:
389.73
usd:
362.78
bux:
68042.48
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Testőrként használja játékát az egzotikus háziállat

Legjobb barátjaként bánik új játékával egy háziállatként ritkán előforduló trópusi állat Skóciában. A kinkaju még megetetni is megpróbálja a műlemúrt, és a segítségével teszteli, hogy a gazdáját meglátogató emberek barátok-e vagy ellenségek.

A Skóciában élő Kito az egyetlen háziállatként élő farksodró (avagy kinkaju) az Egyesült Királyságban, ahol összesen kilenc példány van  a fajtájából.

Az állat eddig magányosan élt gazdájával Aberdeenben, mióta elszakították szüleitől. Gazdája, Jodie Lynn azonban egy fontért vett neki egy játék lemúrt. Kito annyira megkedvelte a kis műállatot, hogy elválaszthatatlan tőle.

A tizenöt hónapos Kito néha megpróbálja megetetni a műlemúrt, máskor harcol vele, vagy arra használja, hogy kiderítse, az idegenek ellenségek vagy barátok.

29 éves gazdája elmondta: Kito úgy bánik a játékkal, mint legjobb barátjával. Gondját viseli, megmosdatja, és gyümölccsel próbálja etetni. Amikor pedig valaki a házba látogat, kuckója ajtajába helyezi a lemúrt, mint valami testőrt, és ha látja, hogy senki nem bántja, akkor elengedi magát.

A mosómedvefélék közé tartozó farksodró a trópusi erdők lombkoronájában él Közép- és Dél-Amerikában, elsősorban Mexikóban és Brazíliában. Testhossza fél méter körül van, a farka azonban akár meg is duplázhatja ezt. Ragadozó, de hosszú nyelvével szereti nyalogatni a virágok nektárját és a mézet is.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×