eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gondatlanság miatt kritizálják a Szigetet

Magas színvonalú szórakozást nyújtott az idei Sziget, a rendezők azonban elmulasztották javítani a kiszolgáló személyzet már tavaly is bírált angoltudását - írta az APA osztrák hírügynökség a fesztivált értékelve.

A hírügynökség szerint a szervezési problémák nem korlátozódtak a rendezvény munkatársainak hiányos nyelvtudására. Nem lehetett például egyetlen sebtapaszt kapni, mindjárt egy teljes csomagot kellett vásárolni a gyógyszertárban.

A mosdókban a csapvíz az erőteljes klórszag miatt ihatatlan volt, a helyszínen nem voltak szabadon hozzáférhető ivókutak. A nyári forróság miatt ez gondatlansággal ér fel, a Szigethez hasonló rendezvényeken nagyobb előrelátás tapasztalható - hangzik a kritika.

Nem kevés részlet akad tehát, amelyen a rendezőknek még csiszolniuk kell, hogy a Sziget egy sorba kerüljön a németországi, nagy-britanniai vagy hollandiai, hasonlóan nagy tömeget megmozgató rendezvénnyel - zárult az osztrák értékelés.

Az AFP francia hírügynökség a Sziget fesztiválról írt helyszíni riportjában a magyar és a külföldi rendőrök közötti zökkenőmentes együttműködésről írt. A fesztiválon két francia, négy brit és egy holland tiszt segítette a 45 fős magyar rendőri egység és a mintegy ezer fős magán biztonsági őr munkáját.

Az egyik francia rendőr azt mondta: az első három napon annyi lopást regisztráltak, mint tavaly egész héten.

Tavaly mintegy 11 ezer látogató érkezett Franciaországból a Szigetre, a magyarok után ők alkották a legnagyobb közösséget, és idén is sokan voltak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×