eur:
389.63
usd:
362.71
bux:
68004.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az elhízás újabb következménye: nagyobb koporsók kellenek

Nagy-Britanniában az iskoláknak újabban jelentős kiadást jelent az új székek beszerzése, a hagyományosakon ugyanis az elhízott gyermekek nem férnek el. A kövérségnek más következményei is vannak, például megváltozott a koporsók mérete is.

Az élet számos területén változtatásokra van szükség amiatt, hogy az emberek egyre terebélyesebbek. Csökkenteni kell például a buszok kapacitását, új székeket kell vásárolni az iskolákba és a várótermekbe és nagyobb koporsókat kell készíteni - számol be egy brit lap.

A szigetország egyik önkormányzati szövetségének szóvivője elmondta: a supersize-generáció megjelenéséből adódó kiadások együttese már igen megterheli a helyhatóságokat.

Különösen sokat kell költeniük méretes iskolai székekre, a becslések szerint ugyanis a 60 milliós lakosú szigetországban 2012-re eléri az egymilliót az elhízott gyermekek száma, ők pedig már nem férnek el a hagyományos ülő alkalmatosságokon. Egy új szék nagyjából 30 fontba, azaz 9-10 ezer forintba kerül.

A koporsógyártóknak is nagyobb termékekkel kell előrukkolniuk, sokaknak ugyanis már nem megfelelő a hagyományos változat. Akadt olyan ember, aki igen sok gondot okozott halála után a családjának, hiszen az Egyesült Államokból kellett koporsót rendelniük.

Az egészségügyi szakemberek már régóta hangsúlyozzák: azonnali lépések szükségesek az elhízás megállítása érdekében, hiszen ez elemi érdeke lenne az államnak is. A jelenség nemcsak az egészségügyi kiadásokat terheli meg, hanem már szinte az élet minden területére kihat.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×