eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nagyobb pocak, kevesebb egészséges sperma

Az elhízott embereknek rosszabb minőségű spermájuk van. Valószínűleg azért, mert hájas lábuk körbevonja a heréket, így azok túl melegben vannak, ezt pedig a spermák már nem viselik el.

A Nagy-Britanniában lévő Aberdeeni Egyetem kutatói kétezer olyan pár férfi tagját vizsgáltak meg, akiknek problémájuk volt a gyermeknemzéssel.

A legkövérebb férfiak között találták azokat, akiknek a legtöbb rendellenesen viselkedő spermájuk volt. Ezeknek az embereknek emellett más problémáik, betegségeik is voltak.

A kutatók megállapították azt is, hogy a súlyleadás pozitívan hathat a nemzőképességre. A normál testtömegindexszel rendelkező férfiaknak, azaz a 20 és 25 közötti indexű embereknek volt a legtöbb egészséges spermája.

Azt már eddig is tudták a kutatók, hogy a nők elhízottsága befolyásolja a fogamzást. Emellett természetesen más tényezők is hatnak rá, például az alkoholfogyasztás, a dohányzás vagy túl sok kávé fogyasztása.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×