eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Három érmet nyert az Aranycsapat Franciaországban

A magyar borászatok 10 aranyérmet nyertek a bordeaux-i nemzetközi borversenyen. A legfényesebb érmek felét egri borok kapták, mellettük Tokaj, Mátra, Szekszárd és Tolna volt eredményes.

A nemzetközi borvilág egyik legfontosabb versenyén, a bordeaux-i Vinexpón ismét nagyon jól szerepeltek a magyar pincészetek. Összesen 36 érmet szereztek a magyar nedűk, ebből tíz arany, kilenc ezüst és 17 bronz. A legfényesebb érmek felét egri borok kapták, mellettük Tokaj (2 arany), Mátra, Szekszárd és Tolna volt eredményes - olvasható a bordeaux-i verseny honlapján.

Az egri Csutorás Ferenc három borával is érmet nyert, mindhárom az egykori Aranycsapat labdarúgóinak emléket állító sorozat tagja. A bírálók nem tudják, mely ország pincészetének melyik borát minősítik, így tehát külön érdekesség, hogy az egyik aranyat a Puskás Ferencnek dedikált 2006-os évjáratú Olaszrizling kapta. A másik két Aranycsapat-bor ezüstöt, illetve bronzot kapott.

A Csutorás-olaszrizling melletti másik négy egri aranyérem: Egri Korona Borház Sauvignon blanc 2007 és Merlot Selection 2005; Thummerer Vilmos Vili papa Cuvée 2003; RAI Vini Cabernet franc 2002. Tokajba két arany került: Úri Borok Pincészete 6 puttonyos Aszú 2000 és Királyudvar 6 puttonyos Aszú Lapis 2000. Az aranyhozók sorában Tolnát a Tűzkő Domb 2005-ös Mórágy Cuvée-je képviseli, Mátrát a Bárdos és Fia Pincészet 2006-os Traminija. Szekszárd aranyát a Mészáros Borház szállította, a 2006-os Merops Cuvée jóvoltából.

A kilenc ezüstéremből négy Tokaj-hegyaljára került. Eger kettőt, a Balaton, Etyek, Villány trió egyet-egyet gyűjtött ezüstből. A 17 bronz többsége szintén Egernek és Tokaj-hegyaljának köszönhető, de Etyek, Zala, Villány és Sopron is szerepel az éremtáblázaton.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×