eur:
390.11
usd:
365.21
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Végül csak elkelt a ritka dinócsontváz

Egy amerikai gyűjtő vette meg végül az a dinócsontvázat, amely nem talált vevőre a Christie's párizsi árverésén - jelentette be az aukciósház.

A 65 millió évvel ezelőtt élt Triceratops horridus csontvázát a gyűjtő 592.250 euróért (150,4 millió forint) vette meg.

A háromszarvú triceratopsz óriás, nagyfejű növényevő volt, amely egyike volt őshüllők kihalása előtt kifejlődött utolsó dinoszauruszfajtáknak. Leletei Észak-Amerikából kerültek elő, ahol főként a dús növényzetből táplálkozott.

A csontvázat 2004-ben Észak-Dakotában találták meg. A 7,5 méter hosszú, 70 százalékban eredeti dinoszauruszcsontváz nem érte el a szerdai árverésen az 500 ezer eurós kikiáltási árat. Ezt követően potenciális vevők jelentkeztek, akik kölcsönös megegyezés alapján hajlandók voltak megvásárolni az őslényt, amire a francia árverési szabályozás szerint két hét áll a rendelkezésükre.

A természettudományi gyűjtemény, amelynek egyik ékessége volt a triceratopsz, 2,1 millió euróért kelt el, 11 világrekorddal.

A rekorderek között volt egy kardfogú tigris foga, amely 68.250 euróért kelt el (több mint 17 millió forint) és egy mamutkoponya, ez utóbbiért 77050 eurót (19,5 millió forint) sem sajnáltak.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×