INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

"A vásárlás sport!" - futóverseny tűsarkúban

InfoRádió / MTI
Női győzelemmel végződött az immár harmadik tűsaroksprint Amszterdamban, ami nem meglepő, mivel csak nők indultak rajta.

A 350 méteres távon mintegy 150 hölgy igyekezett végig a 10 ezer eurós - 2,6 millió forintos - első díjért versenycipőiben, amelyek sarka legalább 8,2 centi magas kellett hogy legyen, viszont másfél centisnél nem lehetett szélesebb.

A leggyorsabbnak egy 25 éves hölgy, Tamara Ruben bizonyult, aki oly könnyedén tette meg a távot, mintha edzőcipőben lett volna. A kérdésre, hogy mit vesz a pénzdíjból, a következőt felelte: "Bármit, csak magas sarkú cipőt nem."

A verseny mottója egyébként ez volt: "A vásárlás sport!"

Az első tűsaroksprintet is Amszterdamban rendezték, 2006-ban, és azon is hölgy győzött, bár ott egy férfi is indult - aki aztán az utolsó lett. Az illető bukósisakban vágott neki mintegy másfél száz nő társaságában a távnak, amely kifejezetten nehéz terep tűsarkú cipőnek: macskaköves utca volt.

A viadal amúgy egyre népszerűbb, rendeztek ilyet azóta már Németországban, Svédországban, Lengyelországban és Oroszországban is.

A címlapról ajánljuk