eur:
389.49
usd:
361.73
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

2010-re elkészül a világ legdrágább lakása - nézze meg!

Százmillió fontba (35 milliárd forintba) kerülnek majd a világ legdrágább lakásai, amelyeket Londonban építenek. A tetőtéri lakások ugyan csak 2010-re készülnek el, a knightsbridge-i One Hyde Park luxusnegyedben a többi lakás is rekord összegen, 600.000 fontos (210,3 millió forintos) négyzetméterenkénti áron kelt el.

Egyelőre csak számítógépes grafikák és tervek vannak arról, hogy néznek majd ki a világ legdrágább lakása, amelyek iránt azonban máris érdeklődnek orosz oligarchák, szaúd-arábiai hercegek és világsztárok.

A Christian és Nick által vezetett Candy & Candy ingatlanfejlesztési vállalat legújabb projektje nyolcvan lakás építése, a terveket Richard Rogers építész készíti. A komplexumban gyógyfürdő, squash pálya és borkóstoló is helyet kap majd.

A legdrágábbak a tetőtéri lakások lesznek - ezeket golyóálló üveg védi majd, a levegőt külön berendezés tisztítja, és "pánikszobát" is terveznek hozzájuk. Az épületeket földalatti folyosó köti majd össze a közeli Mandarin Oriental Hotellel.

A lakások fele már el is kelt, átlagosan 20 millió fontos áron; ez négyzetméterenként 600 ezer fontos összegnek felel meg - ami rekordárnak számít az idén Londonban. A korábbi rekordot egy belgraviai lakás tartotta, azt négyzetméterenként 425.000 fontos négyzetméterenkénti áron adták el tavaly júniusban.

A One Hyde Parkbeli ingatlanok sikere szakértők szerint azt mutatja, hogy luxusingatlanok piaca még mindig nagyon erős, és folyamatosan növekszik.

A luxusnegyedbeli lakások vevőinek a harmada orosz, minden negyedik közel-keleti, húsz százalékuk brit, a többiek pedig európaiak és amerikaiak. "Nem meglepő, hogy a One Hyde Park lakói ennyire különbözőek a nemzetiségüket illetően; ez csak azt bizonyítja, hogy London a világtőke fővárosa" - állítja a tulajdonos, Nick Candy.

A Candy fivérek már készülnek az újabb építkezésekre is: január végén a katari kormánnyal közösen 959 millió fontért vették meg a Temze és a Sloane Square közötti területet.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×