eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Hihetetlen, milyen könnyű kábítószert csempészni"

Műbombát és kábítószert csempészett utasszállító gépek fedélzetére az amszterdami repülőtéren egy holland újságíró.

Alberto Stegeman így akarta felhívni a figyelmet a Schiphol repülőtér biztonsági rendszerének hibáira. Egy kollégája munkaruháját és igazolványát használta, aki beállt poggyászrakodónak. "Akármit megtehet, aki ott dolgozik" - mondta az SBS 6 tévécsatorna tényfeltáró újságírója.

Stegeman állítása szerint a reptéri alkalmazottakat ellenőrzés nélkül átengedik a biztonsági kapukon, ezért a digitális időzítővel ellátott hamis bombával simán feljutott a gépekre, és a három hónapos kísérlet során többször drogot is vitt magával. "Hihetetlen, hogy milyen könnyen ment" - mondta.

Reptéri tapasztalatairól a holland sajtó részletesen beszámolt, riportfilmjét szerdán mutatja be az SBS. Az ügyet vizsgálja a katonai rendőrség, a GroenLinks, az ellenzéki zöld párt pedig parlamenti vitát kezdeményezett a Schiphol biztonságáról.

A repülőtér szóvivője nem kommentálta az oknyomozás eredményeit, csak annyit jegyzett meg, hogy minden uniós előírást betartanak. "Az EU ezt rendszeresen ellenőrzi, és az elmúlt hónapokban is volt helyszíni szemle" - nyilatkozott a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×