INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Az ambuláns mellműtét ellen lobbizik a Született feleségek sztárja

Infostart / InfoRádió
Az amerikai Kongresszusnál lobbizik az ambuláns mell eltávolítás ellen Marcia Cross. A Született feleségek sztárja petíciót adott át, amelyet húsz millióan írtak alá.

Marcia Cross nincs egyedül akkor, amikor el sem tudja képzelni, hogyan lehetséges, hogy valakinek eltávolítják a mellét, majd még ugyanazon a napon ki is engedik a kórházból.

Ezért döntött úgy, hogy harcba száll az ambuláns műtét ellen, a Kongresszusba pedig egy húszmillió aláírással ellátott petícióval érkezett, amelyet a Lifetime televíziós csatorna gyűjtött össze az interneten.

A petíció aláírói azt követelik, hogy senki ne kényszerítse az orvost és a beteget az ambuláns műtétre, nekik legyen joguk eldönteni, mikor hagyja el az operáció után a kórházat a páciens.

Az ambuláns műtétet megtiltó törvény tíz éve fekszik a Kongresszus előtt, és a színésznő nem érti, miért nem lehetett már elfogadni. Abban bízik, hogy mivel az egészségügyi ellátásra egyre nagyobb figyelmet fordít a Kongresszus, most végre van esély arra, hogy átmegy az ambuláns melleltávolítást előíró szabály.

A címlapról ajánljuk