eur:
390.72
usd:
364.15
bux:
68408.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nem tudja, mi a lustaság? Nézze meg a múzeumban!

Lustaságmúzeum nyílt Bogotában. A kiállítás szervezői azt remélik, hogy sikerül elgondolkodtatniuk az embereket arról, mi is valójában a lustaság.

A kolumbiai fővárosban nyílt múzeumban láthatóak a televízió elé helyezett kanapék, kényelmes függőágyak és minden, ami csak arra szolgál, hogy kellemesen töltse el az ember a pihenőidejét.

Az ötletgazdák azt szeretnék elérni, ha a látogatók elgondolkoznának arról, mi is az a lustaság és annak ellenkezője, a kemény munka - így talán megtalálják a kettő közötti arany középutat.

Az érdeklődőknek azonban nagyon sürgősen le kell győzniük a saját lustaságukat, a kiállítás ugyanis egy hét múlva bezár.

Pedig ez Bogotá legújabb múzeuma, amelyet kormányzati pénzből hoztak létre. Meglepően sok a látogató, mert ideális menedéket kínál a nagyvárosi közlekedés, a bűz és a munka okozta stressz elől.

"Mindenki azt hiszi, hogy a lustaság a munka ellensége. Szeretnénk kideríteni, mi az igazság. Jó lenne, ha az emberek elgondolkodnának azon, milyen előnnyel jár egy kis szundikálás, hogy tényleg tragédia-e a munkanélküliség és nem azzal pocsékoljuk-e el az egész életünket, ha nem engedélyezünk önmagunknak egy kis lustaságot" - mondta Marcela Arrieta, a múzeum egyik kurátora.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×