eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sztár lett az első világháborús katonából

Szokatlan kezdeményezéssel állított emléket az első világháborúban harcolt nagyapjának egy brit informatika tanár: blogot indított, amelyben főként felmenője leveleleit adja közre, pontosan 90 évvel azok papírra vetése után.

A blog

hamar népszerű lett, olvasók ezrei várják izgatottan a következő bejegyzést, és szurkolnak, hogy hősük élve hazajusson az első világháború csatatereiről - hiszen nem ismerik a férfi, Harry Lamin közlegény sorsát.

Harry Lamin 1887-ben született, és Nottinghamben élt, amikor 1917-ben besorozták. Az első, februári levelét a kiképzőközpontból írta, május 13-án pedig már meg is érkezett Franciaországba. A blogra is pontosan ekkor kerültek fel a bejegyzések, persze 90 évvel később.

A Yorkshire and Lancashire ezredben szolgáló férfi harcolt a nyugati fronton a Messines-hátságnál, majd a Passchendaele-nél vívott csatákban.

A férfi legutóbbi levele december 30-i keltezésű, és Olaszországból írta, vagyis az 1917-es évet jó eséllyel túlélte. A "bejegyzésében" arról számolt be, hogy várja a karácsonyi csomagot, valamint a híreket feleségéről és kisfiáról.

Az internetes napló üzemeltetője, Bill Lamin nemcsak a leveleket, hanem fényképeket és a nagyapja sorsához kötődő térképeket is közöl az oldalon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×