eur:
388.33
usd:
361.95
bux:
69216.52
2024. május 9. csütörtök Gergely

A férfiaknak a szépség fontos - a nőknek a pénz

A férfiak a szépség, a nők a vagyon alapján választanak partnert - legalábbis ezt a következtetést vonták le amerikai kutatók, akik 46, gyorsrandin résztvevő szingli magatartását vizsgálták.

Az úgynevezett gyorsrandi egyre népszerűbb az amerikai szinglik körében; ilyenkor a résztvevőknek mindössze pár percük van arra, hogy megismerkedjenek.

Az Indianai Egyetem kutatói szerint a gyorsrandi nagyon jó lehetőség arra, hogy megvizsgálják, milyen alapon választanak párt maguknak az emberek.

A vizsgálat során megállapították, hogy a férfiak a legvonzóbb nőket részesítették előnyben, a nők viszont azt, aki az anyagi biztonságot képes számukra garantálni. A másik különbség az volt, hogy a férfiak igyekeztek a lehető legtöbb randit megbeszélni: minden második nőtől újabb találkozót kértek, míg a nők csak minden harmadiktól.

A kutatók először minden résztvevőt megkérdeztek, milyen partnert keres - és szinte mindenki azt válaszolta: olyant, akivel sok bennük a közös. Mikor azonban elkezdődtek a gyorsrandik, kiderült, hogy egyáltalán nem ennek alapján választottak.

A kutatást vezető Peter Todd szerint, bár a mai emberek nagyra tartják magukat, ha párválasztásról van szó, ugyan olyanok, mint a neandervölgyiek. "Õseink hasonló módon választottak párt. A szép nők a legügyesebb férfiakat választották, a férfiak pedig a legszebb nőt, akit megkaphattak - így biztosították önmaguk számára a lehető legtöbb sikeres utódot."

A londoni Pszichiátriai Intézet kapcsolat-szakértője, Glenn Wilson is arra emlékeztetett, hogy a férfiak köztudomásúlag a külső alapján választanak partnert, míg a nők számára azok a képességet és készségek fontosak, amelyek az utódok biztonságos felnevelését garantálják.

Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×