eur:
388.58
usd:
360.89
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Ezt csinálja utána: száz százalékos haszon - öt hét alatt!

Valóságos aranybánya a londoni Witanhurst: az épületet öt hete szolid 32 millió fontért vásárolták meg, némi átalakítás után pedig most ismét árulják - 75 millióért!

Az Anna királynő korabeli stílusban épült Witanhurst-öt Marcus Cooper ingatlanfejlesztő vásárolta meg 32 millió fontért (12 milliárd forintért). Méretét tekintve ez a második legnagyobb épület Londonban - csak a Buckingham palota múlja felül. Az ingatlanhoz öt holdas park is tartozik.

Cooper az ingatlan vásárlásakor azt ígérte, hogy több milliót költ majd az épület felújítására, hogy visszaállítsa annak régi fényét. Akkor úgy számolta, hogy a felújítás után 150 millió fontért (57 milliárd forintért) ad majd túl az ingatlanon.

Ehhez képest a piac nagy meglepetésére most fele ennyiért kínálja eladásra az ingatlant.

Witanhurst évek óta gyakorlatilag lakatlan, csak a BBC Fame Academy című valóságshow-ját forgatták az épületben - éppen emiatt került fel a kastély a veszélyeztetett műemlékek listájára.

A szárnyaló árak miatt egyre nagyobb divat, hogy a befektetők megveszik, majd gyorsan el is adják az ingatlanokat - ezzel alig néhány hónapon belül több százezer fontot lehet keresni.

Az ingatlanárak az egekbe szárnyaltak a szigetországban. Azok, akik tavaly ősszel vettek ingatlant az Arsenal új stadionja közelében, most kétszeres árért adhatnak rajta túl.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×