eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem hitték el egymásról, hogy ikertestvérek

A kórházi személyzet hanyagsága miatt összecserélték egy pekingi ikerpár egyik tagját egy másik gyermekkel 21 évvel ezelőtt - a szülők most kártérítést követelnek az intézménytől.

A közelmúltban derült ki, hogy Hsziang Nan és Wang Ji-ven ikertestvérek, de előbbit születése után nem sokkal összecserélték egy másik gyermekkel, aki így Wang Ji-vuként nőtt fel.

A Hsziang és a Wang család egymás közelében él Peking vidékies külvárosában, de az ikrek csak két évvel ezelőtt találkoztak rövid időre, amikor a hasonlóságuk miatt csodálkozó barátaik bemutatták őket egymásnak.

Õk azonban véletlennek gondolták a hasonlóságot, egészen tavalyig, amikor a szomszédok többször is panaszkodtak, hogy egy fiatalember, akit ők Wang Ji-vennek véltek, nem viszonozta a köszönésüket.

Amikor a szomszédok panasza nyomán a szülei kérdőre vonták Wang Ji-vent, a férfi azt mondta: az ismerősök minden bizonnyal Hsziang Nant látták.

Amikor a három férfin vérvizsgálatot végeztek, kiderült, hogy Wang Ji-ven és Wang Ji-vu között nincs rokoni kapcsolat, viszont 99,999 százalék a valószínűsége annak, hogy előbbi ikertestvére Hsziang Nannak.

A fiatalemberek és családjaik összesen 1,16 millió jüan (mintegy 30 millió forint) kártérítést és nyilvános bocsánatkérést követelnek a hibázó kórháztól, amely szerint azonban túl sok idő telt el, a kereset pedig feltételezéseken alapul.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×