eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Már a fogkefe is kioktat minket?

Képzelje el, hogy fogkeféje tanácsokat ad önnek: mossa meg a fogát hátul is, ne nyomja annyira a kefét, és még fél percig foglalkozzon rágószerve megtisztításával. Mindez már nem csak a képzelet szüleménye.

A legújabb generációs fogkefe ugyanis képes minderre. Nem csupán elektromos, amit nem kell mozgatnunk, mert sörtés feje forog, hanem egy adóvevővel is el van látva.

A készülék így vezeték nélküli összeköttetésben van egy szerkezettel, amit egy LCD-kijelzővel is elláttak.

Ha például túl gyengén érintjük meg fogunkat a kefével, a kijelző ezt kiírja számunkra, mint ahogy azt is: még pontosan mennyi ideig kell bíbelődnünk fogunk tisztításával.

Kevesen tudják megfizetni

Bár a mosolyunkat széppé varázsolja, valószínűleg senkinek sincs kedve mosolyogni, ha meghallja a készülék árát, az ugyanis 140 fontba, azaz több mint 50 ezer forintba kerül.

A kérdés csak az: szükségünk van-e egy műszer segítségére a tökéletes fogmosáshoz?

A legtöbb fogorvos szerint a legfontosabb, hogy elegendő ideig tartson a fogmosás, azaz legalább két percig. Olyan berendezések már eddig is készítettek, főleg a gyermekek számára, amelyeket be lehet állítani egy bizonyos időtartamra, és ennek elteltével csörögni kezd.

Ezek pont olyanok, mint a főzéshez használt szerkezetek, amely azok számára hasznos, akik maguktól akár órákig is a sütőben felejtenék a csirkét.

Fogmosás óraműpontossággal

Hogy a most kifejlesztett készülék mennyivel nyújt többet ezeknél? A kétperces időtartamot négy egységre osztja, és jelzi, hogy a mikor melyik részét kell megmosnunk a fogazatunknak.

Azt is jelzi, hogy a mosás elég alapos volt-e, illetve azt is, hogy nem nyomtuk-e túl gyengén vagy túl erősen a fogunkhoz a kefét.

Akinek ez magától problémát okozna, az vegye meg a készüléket. Ha látni akarja a készüléket, kattintson ide.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×