eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"Börtönbe a kéretlen szélvédőmosókkal!"

Akár három hónapos börtönbüntetést is kaphatnak, akik kéretlenül mossák az autók szélvédőit Firenzében, miután a helyieknek már végképp elegük lett a hívatlan és erőszakos tisztogatókból.

Firenze példája nem egyedi, egyre több olasz nézi ugyanis rossz szemmel az olyan, nagyrészt a bevándorlókkal és turistákkal érkezett szokásokat, mint a póló nélküli flangálás, a szendvicsevés a városok főterén, vagy éppen a nyilvános lerészegedés - az ilyesmit az olaszok jó része visszataszítónak tartja.

Ebbe a sorba tartoznak a közlekedési lámpáknál dolgozó kéretlen szélvédőmosók, akik sok esetben romániai cigány asszonyok és gyerekek. A firenzei polgároknak már annyira elegük volt a dologból, hogy a város új szabályozást fogadott el, amely felhatalmazza a rendőrséget a hívatlan tisztogatók őrizetbe vételére és eszközeik elkobzására. Akit elkapnak, az eljárás végén akár három hónapos börtönbüntetést is kaphat.

A firenzei rendőrfőkapitány személyesen vezette az első ellenőrzést, amely során tizenöt szélvédőmosót vettek őrizetbe. Az akció után Alessandro Bartolini büszkén jelentette ki, hogy eltűntek az utcáról az ablakmosók.

Bűncselekmény

Nincs róluk jobb véleménnyel Róma polgármestere sem, aki már fellépett az illegális cigány táborok ellen, most pedig az éjszakai lármázók, valamint a nyilvános helyen berúgók és kábítószer-fogyasztók ellen készül intézkedéseket hozni.

Walter Veltroni szerint a szélvédőmosók olyan erőszakosak, hogy az emberek minden utcasarkon és közlekedési lámpánál kirabolva érezhetik magukat, ráadásul az ablakmosókat ugyanúgy kihasználják, mint a prostituáltakat, ami bűncselekmény.

A veronai polgármester - aki rendeletet hozott a nyilvános helyen szendvicset evők ellen - közölte: figyelemmel kíséri a firenzei eseményeket, és ha az ottani módszer sikeres lesz, akkor Veronában is bevezetik azokat.

Firenzében ugyanakkor több civil szervezet és a baloldal is bírálta az intézkedést, amely szerintük elnyomó, és méltatlan a város vendégszerető hagyományaihoz.

A városháza arra hivatkozik, hogy nem akarják megbünteti a koldusokat, de lépni kellett, mert a szélvédőmosók egyre agresszívebbek lettek, különösen az autóban egyedül utazó nőkkel szemben.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×