eur:
389.61
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A férfiak körében is egyre népszerűbb a botox

A botox méreg, drága és egyesek szerint függőséget alakít ki - mégis sokan, a férfiak közül is egyre többen fordulnak a sokak által a fiatalság forrásának tekintett szer felé.

Az angliai Leeds-ben szépségszalont működtető Paul Carrigan két héttel ezelőtt szedte össze a bátorságát, és vetette alá magát először az arc ráncait eltüntető botoxkezelésnek.

"Most sokkal fiatalabbnak nézek ki. A ráncaim már egészen mélyek voltak, és nem akarom, hogy még mélyebbek legyenek" - nyilatkozta az üzletember.

Paul Carrigan beszámolt arról is, hogy a botoxkezelésre jelentkező férfiak száma az elmúlt két évben megduplázódott, de az erősebb nem tagjai közel sem csak a ráncaikat elsimíttatni érkeznek a szalonba, hanem szőrtelenítést, kéz- és lábkörömápolást is kérnek.

A folyamat összefügg azzal, hogy a London pénzügyi negyedében, a City-ben jelen lévő cégeknél legutóbb már 14 milliárd font (mintegy 5.320 milliárd forint) prémiumot fizettek ki, néhány csúcsvezető pedig már azt sem tudja, mihez kezdjen a pénzével. Ha a jacht már megvan, szeretnének jól mutatni a fedélzetén.

A férfiak növekvő szépségtudatosságát az is mutatja, hogy az egyik dél-londoni szépségklinika honlapja külön szekciót tart fenn a számukra.

Lelki függőség

Történik mindez annak ellenére, hogy a botox - amely egy idegméreg tisztított változata, és a bőr mimikai izmainak tartós elernyesztésével éri el ránckisimító hatását, amely 4-6 hónapig tart - hosszú távú hatásai nem ismertek, igaz, arra sincs bizonyíték, hogy fizikai függőséget alakítana ki.

Lelki függőséget viszont biztosan - mondja Carter Singh pszichológus, hozzátéve: ha valaki megszokta, hogyan néz ki a botox-kezelés után, akkor nem akar kimenni az utcára rosszabb fizimiskával.

Ami pedig a férfiakat illeti, Paul Carrigannek sommás véleménye van: ugyanolyan hiúak, mint a nők, csak nem ismerik el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×