eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Víz nem jár a 4,5 milliós szökőkúthoz

A dél-londoni szökőkútmásolat jól sikerült, van azonban egy feltűnő tulajdonsága: nem folyik rajta víz. Igaz, az illetékesek szerint ez nem is volt cél.

A rózsaszín gránitból 12 ezer fontért (mintegy 4,5 millió forint) készített "szökőkút-emlékművet" a London déli részén lévő Peckham Rye Parkban állították fel, az 1894-ben megnyitott viktoriánus park eredeti állapota helyreállításának részeként, a fő cél a történelmi hűség volt.

A parkban sétálók ezzel együtt nem igazán tudják hova tenni a víz hiányát.

"Csak vártam és vártam, de nem működött. Nem tudom, minek egy olyan szökőkútmásolat, amiben nincs víz" - jegyezte meg egy arra járó férfi, míg egy hölgy azt jegyezte meg, hogy a száraz szökőkút sok gyereknek okoz majd csalódást.

Egy kutyasétáltató így méltatlankodott: "Azt hiszem eltévesztettek valamit - egy szökőkútnak nem a víz a lényege? Kinek jut eszébe egy olyat felállítani, amiben egy csepp víz sincs?".

Nos, a jelek szerint a kerületi illetékeseknek, Southwark környezetvédelmi tanácsosa ugyanis kijelentette: a helyreállításnál nem volt cél, hogy a szökőkút működjön, csak azt akarták, hogy a viktoriánus korban működő szökőkút emlékműve legyen.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×