eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hódító útjára indul a mindent látó traffipax

Hollandiában már használják, a gyártója pedig egész Európában szeretné elterjeszteni a vandálbiztos traffipaxot, amely egy négysávos út mindkét oldalának forgalmát képes ellenőrizni.

A berendezés négy méterrel magasodik az út fölé, felszerelték füst- és rázkódásjelzővel, amelyek jelzik, ha támadás történik, ekkor a kamera azonnal értesíti a legközelebbi rendőrőrsöt, és biztos helyre továbbítja a teljes adatállományát.

A traffipax belső elrendezése biztosítja, hogy az elektronika rendkívüli hőhatást is túlél, így a legtöbb tűz nem tehet benne kárt. A vastag acéllábat közvetlenül a földre erősítik, így nincs szükség betonalapra.

A berendezés annyira stabil, hogy nem árthat neki egy nekihajtó autó, és kihúzni sem lehet a földből. Az adatrögzítő egység erősített üveg mögött kapott helyet, így védett a behatolásokkal szemben.

A traffipaxban négy nagyfelbontású digitális kamera dolgozik az infravörös tartományban, a közlekedők nem is láthatják a villanásokat. A kamerák sebessége lehetővé teszi, hogy még csúcsforgalom idején se maradjon senki észrevétlen.

A berendezés egyszerre négy sáv forgalmát képes figyelemmel követni, és mivel nemcsak előre, hanem hátrafelé is lát, egy út mindkét oldalát felügyelheti, ellentétben a ma használt sebességmérő eszközökkel.

A csúcstechnológiás traffipaxot Hollandiában már alkalmazzák, és az Auto Express autós magazin szerint gyártója szeretné Európa minél több országába szeretné exportálni a darabonként 11,5-19 millió forintnak megfelelő összegbe kerülő eszközt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×