eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Miért szeretik a férfiak a fiatalabb nőket?

Azért keresnek maguknál fiatalabb barátnőt vagy feleséget a férfiak, mert maximalizálni akarják az utódnemzési esélyeiket - állapították meg osztrák kutatók.

A bécsi egyetem kutatói 11600, 45-55 év közötti svéd férfit és nőt faggattak ki. Megállapították, hogy azoknak a pároknak van a legtöbb - átlagosan 2,2 - gyermeke, ahol a férfi hat évvel idősebb a partnerénél.

A kutatók arra is megtalálták a magyarázatot, miért választanak a nők idősebb partnert: azért, mert fontos a számukra a biztos anyagi háttér és a partner társadalmi státusza.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy azok, akik elváltak az első gyermekük születése után, a következő kapcsolatukban az előző párjuknál fiatalabb partner mellett kötöttek ki. Így próbálták ellensúlyozni, hogy a nemzőképesség, illetve a teherbe esés esélye az életkorral folyamatosan csökken.

Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a korpreferenciák fontos szerepet játszottak az evolúcióban is - vélekedett a kutatást vezető Martin Fieder.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×