eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Megkerült a különlegesen képzett rendőrkutya

Megtalálták a mexikói rendőrség kábítószer-kereső kutyáját, amelyet egy hete loptak el. A Rex IV nevű állatot Mexikóváros egyik parkjában kötözték a fához.

A közbiztonsági minisztérium szóvivője közölte: a rendőrök fülest kaptak, és a tolvajok nyomába eredtek. A bűnözők szorult helyzetben érezték magukat, ezért hagyták a belga juhászkutyát a fővárosi parkban.

Rex IV-et augusztus 22-én lopták el a mexikóvárosi repülőtérről, ahonnan több rendőrkutyával együtt az északi Sinaloa államba vitték volna. Helyére egy fekete keverékkutya-kölyköt tettek a ketrecbe, a rendőrök pedig csak a célállomáson vették észre a cserét.

A nyomozók attól tartottak, hogy a belga juhászkutyát - számos kábítószerfogás főszereplőjét - új csempészési módszerek kifejlesztéséhez akarják felhasználni a gengszterek.

"Ez olyan, mintha egy titkosügynököt raboltak volna el" - fogalmazott akkor a közbiztonsági minisztérium szóvivője.

Rex IV jó állapotban volt a megtalálásakor, és azóta vissza is került a gondozóihoz. A lopás miatt letartóztatták a kutyák szállításában közreműködő vállalat két munkatársát.

A belga juhászkutya egy különleges rendőri egység tagja, amelyet 2001-ben hoztak létre, a kábítószerkartellek elleni hatékonyabb harc érdekében.

A decemberben hivatalba lépett Felipe Calderon elnök még elszántabb küzdelembe kezdett, rendőrök és katonák ezreit küldte a bandaháborúk dúlta északi és nyugati szövetségi államokba.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×