eur:
389.58
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vége a nyárnak: alig lesz 20 fok

Úgy tűnik vége a nyárnak, szerdától folyamatos lehűlésre kell számítani, a jövő héten a hőmérséklet alig éri majd el a 20 fokot - mondta el az InfoRádiónak Nadrai Attila meteorológus.

Az elkövetkezendő napokban esős, szeles idő várható, az ilyenkor szokásosnál kicsit alacsonyabb átlaghőmérséklettel - mondta el az InfoRádióban Nadrai Attila meteorológus.

A szakember szerint egy hullámzó frontrendszer érkezik Magyarország felé és két-három napig itt is marad. "Csak kevés napsütés lesz, gyakran lesz borult az ég, többfelé várható eső, zápor, zivatar és jelentősen visszaesik a hőmérséklet" - tette hozzá Nadrai Attila.

A meteorológus felhívta a figyelmet, hogy szerdától péntekig a csapadékos helyeken még a 20 fokot sem éri majd el a hőmérséklet. Mivel a frontzóna lassan mozog, inkább a csendes eső lesz a jellemző. Egy-egy zivatar kialakulhat és azt heves széllökés is kísérheti, de ezek nem lesznek olyan erősek, mint az elmúlt hetekben tapasztaltak.

A front péntek délután hagyja el Magyarországot, mögötte szárazabb levegő érkezik, így van remény, hogy a hétvégén ismét kisüt a nap. Nagy meleg ugyanakkor nem várható, a napsütés ellenére 20-25 fok között alakul a hőmérséklet - mondta a meteorológus.

Nadrai Attila szerint a hétvége inkább a kirándulóknak kedvez majd, és bár gyakran megerősödik az északnyugati szél, jelentős csapadék ekkor már nem valószínű, legfeljebb egy-egy futó zápor.

A szakember elmondta: a lehűlés tartósnak ígérkezik, a jövő héten tovább gyengül a nappali felmelegedés, már csak 17-22 fokra lehet számítani. A hűvös levegő több hullámban érkezik a front mögött.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×