eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Napi 64 kilométert fut nyolcévesen

Nem egészen két hónap alatt 3550 kilométer futott le egy nyolcéves kínai kislány. Az ő apját is azzal vádolják, mint az indiai csodafutó kisfiú edzőjét, vagyis, hogy kínozza a gyereket.

Csang Huj-min a déli Hajnan tartományból indult július 3-án, és vasárnap érkezett meg futva Pekingbe - az apja végig biciklin kísérte. A kislány minden nap hajnali fél háromkor kelt, és másfél maratont - 64 kilométert - futott le.

A kínai sajtó és több szakértő is azzal vádolja az apát, hogy kínozza a kislányt, kényszeríti arra, hogy fusson, pedig ez súlyosan károsíthatja a gyerek egészségét.

Szerintük a 122 centiméter magas és 46 kilós Huj-min szervezetét túlságosan megviseli a hosszútávfutás, amely ártalmas lehet a növekedése szempontjából is.

Az apa tagadja a vádakat. "Élvezetté tettem a számára az edzéseket. Nem kényszerítem. Szeret futni, de ezt sokan nem értik meg" - állítja a férfi.

Csang Csian-min a nagy futással a lánya képességeire akarta felhívni a figyelmet a 2008-as pekingi olimpia előtt. Azon ugyan a kislány nem indulhat, mert túl fiatal, de reményeik szerint 2016-ban, amikor már 17 éves lesz, részt vehet a maratoni versenyen.

Csangot éppen azért hagyta ott a felesége, mert nem értett egyet azzal, ahogy edzi a lányukat. "Nem érdekel, mit gondolnak az emberek, mi folytatjuk tovább" - jelentette ki az újabb csodafutó gyerek apja.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×