eur:
389.62
usd:
361.95
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egy korcsra cserélték a különleges rendőrkutyát

Ellopták a mexikói rendőrség egyik különlegesen képzett kábítószer-kereső kutyáját, és helyette egy keverékkutya-kölyköt hagytak hátra - jelentette be az ország főügyészének hivatala.

A Rex IV névre hallgató belga juhászkutyát hét másik állattal együtt tették repülőre Mexikóvárosban, hogy az ország északi részén lévő Sinaloa államban működjenek közre egy rendőrségi akcióban.

Amikor azonban a gép megérkezett, a rendőrök egy fekete keverékkutya-kölyköt találtak a számtalan kábítószerfogásban segédkező Rex IV ketrecében.

"Tizenhét év alatt nem láttam semmi ehhez hasonlót"- jelentette ki megdöbbenve a közbiztonsági minisztérium szóvivője, hozzátéve: félő, hogy a bűnözők újfajta csempészési módszerek kidolgozásához használják majd az állatot.

"Ez olyan, mintha egy titkosügynököt raboltak volna el" - fogalmazott a szóvivő.

A nyomozóknak egy, a repülőgépen dolgozó alkalmazott elmondta: egy magát rendőrtisztnek kiadó férfi kérte, hogy cseréljék ki Rex IV-et a kölyökre, mert a rendőrkutya nem érzi magát jól.

A belga juhászkutya egy különleges rendőri egység tagja volt, amelyet 2001-ben hoztak létre, a kábítószerkartellek elleni hatékonyabb harc érdekében.

A decemberben hivatalba lépett Felipe Calderon elnök még elszántabb küzdelembe kezdett, rendőrök és katonák ezreit küldte a bandaháborúk dúlta északi és nyugati szövetségi államokba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×