eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A fiúknak nem fontos a diploma

Kevésbé vágynak egyetemi diplomára a fiúk, mint a lányok. Egy brit felmérésből kiderült, hogy a lányoknak 76, a fiúknak viszont csak a 67 százaléka akar egyetemen továbbtanulni.

Az állami iskolák diákja körében végzett felmérés azt is kimutatta, hogy a lányok határozottabb célokat tűznek ki maguk elé, mint a fiúk. Utóbbiak viszont cinikusabbak azt illetően, milyen tényezők segítenek karrierhez.

Szerintük elsősorban az a fontos, hogy megfelelő kapcsolatokkal és ismeretségekkel rendelkezzenek, és bejussanak a megfelelő középiskolába. A lányok viszont úgy vélik, az a lényeg, hogy az ember a lehető legjobban teljesítsen.

A fiúk motiválatlansága aggasztja a pedagógusokat és az oktatási tárcát. Úgy vélik, különösen azokat a fiúkat kell meggyőzni a felsőfokú végzettség megszerzésének fontosságáról, akik ehhez nem kapnak elég családi támogatást.

A korábbi évek statisztikáiból kiderül, hogy 1998 óta 313259-cel több lány jelentkezett egyetemre, mint fiú. Ez pedig azt jelenti, hogy hosszú távon jelentősen csökken majd az egyetemi végzettséggel rendelkező brit férfiak száma.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×