eur:
389.57
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Felfüggesztették az állásából egy ölelés miatt

Felfüggesztették az állásából azt az indiai börtönőrt, aki megölelte búcsúzásképpen az óvadék ellenében szabadlábra helyezett bollywoodi filmsztárt, Sanjay Duttot.

Magyarázkodnia kell annak a nyolc másik rendőrnek is, akik kezet fogtak a távozó filmsztárral. A "bűnjelet" a televíziók szolgáltatták, amelyek beszámoltak Dutt múlt heti szabadulásáról. A felvételeken tisztán látszott, hogy a rendőrségi fogda őrei mosolyogva köszöntötték a sztárt, aki 22 napot töltött a rácsok mögött.

Sanjay Duttot júliusban ítélték hatéves börtönbüntetésre, mert fegyvert vásárolt az 1993-ban Mumbayban (régi nevén Bombay) robbantó terroristáktól. Õ a legismertebb személyiség, akit összefüggésbe hoztak a merényletekkel, amelyekben 257 ember vesztette életét.

A tévéfelvételek nyilvánosságra kerülése után a hatóságok azonnal megkezdték a vizsgálatot. "Az őrök megsértették a börtönszabályzatot és az illendőség szabályait is, amikor ilyen barátságosan viselkedtek egy elítélt bűnözővel. Dutt-tal éppen úgy kellett volna bánniuk, mint a többi rabbal" - hangsúlyozta Radzsendra Dhamme, a börtön igazgatója.

A szabadlábra helyezés egyébként csak ideiglenes, mihelyt Dutt írásban megkapja a bírósági ítélet, vissza kell térnie a rácsok mögé.

A hindu apától és muszlim anyától származó Dutt az egyik leghíresebb indiai filmsztár. Állítása szerint azért volt szüksége a fegyverekre, hogy megvédje a családját a felekezeti erőszak idején, amely azért tört ki, mert hindu szélsőségesek lerombolták az ajodhjai Babri mecsetet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×