eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elveszett bőröndjét várja? Már rég elárverezték!

Ahelyett, hogy visszaadnák a tulajdonosának, elárverezik az elveszett csomagokat a légitársaságok. A British Airways a bevételt jótékony célokra fordítja.

A brit lap újságírói 126 fontért (47500 forintért) hat, ruhákkal teli bőröndöt, tíz kézitáskát, egy kempingágyat és egy tolókocsit vásároltak meg a kiárusításon, amelyen az elveszett csomagokat adták el.

A brit légitársaság ugyan azt állítja, hogy "rendkívül hosszú ideig", három hónapig próbálja megtalálni minden elveszett csomag jogos tulajdonosát, mielőtt árverésre bocsátaná azokat, ez azonban aligha igaz - az újságíróknak mindössze egy percébe került, hogy megállapítsák, kié az egyik bőrönd, amelyet megvásároltak - csak meg kellett nézniük a ráerősített függőcímkét. Ezután elküldték neki a bőröndöt, amely tömve volt méregdrága és elegáns ruhákkal.

A dél-londoni árverésen mindig nagy az érdeklődés, annak ellenére, hogy száz font a beugró. "Az embernek néha nagy szerencséje van, de előfordul, hogy ócska holmikkal van tele a bőrönd" - magyarázta az egyik állandó vevő, aki szerint a legtöbben a piacon adják tovább az itt megszerzett holmikat.

Egy másik állandó vevő elárulta, hogy 620 fontot költött. "De két héten belül megkeresem ezt a pénzt azzal, hogy eladom a holmikat" - tette hozzá.

A British Airways az idén még több ezer bőröndöt fog elárverezni. Erre részben azért van szükség, mert a Heathrow repülőtéren már nem tudják tárolni az elveszett poggyászt.

Hasonlóan "szelektál" a többi nagy légitársaság is. A britek jótékony célra fordítják az árverések bevételét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×