eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csak a fiataloknak való a Mount Everest

Egyre több idősebb ember vág neki, és próbálja megmászni a világ legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet, de a fiatal mászókhoz képest háromszor nagyobb közülük azok aránya, akik nem jutnak fel a csúcsra.

A tapasztalat kulcsfontosságú lehet a sikeres hegymászás szempontjából, ám az adatok szerint a fiatalság és az erő nagyobb jelentőséggel bír - derül ki a washingtoni egyetem kutatóinak tanulmányából.

Az elmúlt időszakban 85, hatvan évnél idősebb hegymászó próbált feljutni a Mount Everestre, ám ez csak 12-nek sikerült, míg négyen életüket vesztették a világ legmagasabb hegyén. A halálozási mutató 4,7 százalékos, ami jóval magasabb a fiatal hegymászókénál.

A washingtoni egyetem kutatói vizsgálatukban több mint 2200 mászót eredményét tekintették át, akik 1953 és 2006 között próbáltak feljutni a Mount Everestre.

Sok éven át a mászók mindössze húsz százaléka volt negyven év feletti, és a hatvan évnél idősebb próbálkozók száma rendkívül alacsony volt. Ezzel szemben az utóbbi években a mászók fele elmúlt már negyven éves, és három százalékuk a hatvanadik évét is betöltötte.

Idén májusban egy 71 éves japán férfi jutott fel a világ legmagasabb hegyének csúcsára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×