eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Krokodillal riasztják el a vadorzókat

Fogságban felnevelt és szabadon engedett krokodilokkal próbálják a hatóságok elriasztani a vadorzókat az indiai hatóságok.

Az illegális halászat és az élőhelyek szűkülése miatt szinte eltűntek a krokodilok Orissza és Nyugat-Bengália államokból. Valaha ezrével éltek itt a krokodilok, a számuk azonban a hetvenes évek elejére száznál kevesebbre csökkent.

Fogságban azonban nagyon gyorsan nőnek és szaporodnak; csak az orisszai Bitarkanika védett területen több, mint 1400 állatot nevelnek.

Nekik az a feladatuk, hogy visszatérve a vadonba megmentsék a mangroveerdőket, elriasszák a vadorzókat, az engedély nélkül halászókat és a fatolvajokat.

A hatalmas krokodiloknál ugyanis nincs jobb riasztófegyver, márpedig a bitarkanikai krokodilok óriásiak: tavaly egymás után 23 itt nevelt állat nőtte túl a másikat, és került be a Guinness Rekordok Könyvébe.

"Az őrkutyákkal ellentétben a krokodilokat nem lehet megszelídíteni vagy megvesztegetni; ők aztán mindenkit megtámadnak, aki él és mozog" - magyarázta a bevetésüket a park egyik vezető szakértője.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×