eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A nemzet, amely halálba eszi magát

Elhízott lesz a britek többsége 25 éven belül - állapította meg egy kutatás. Szakértők azonnali lépéseket sürgetnek, különben egy egész generáció néz szembe a korai halállal.

1980-ban Nagy-Britannia felnőtt lakosságának nyolc százaléka volt elhízott, napjainkra ez az adat huszonhárom százalékra emelkedett.

Kutatók szerint 2032-re Nagy-Britannia lakosságának a fele túlsúlyos lesz, ha a jelenlegi trend folytatódik. A britek ezzel a legkövérebbnek tartott Egyesült Államok népességét is megelőzik, ahol a lakosság harmada elhízott.

A felmérés megállapítja, hogy a brit nők a legelhízottabbak Európában: jelenleg 23 százalékuk túlsúlyos. A brit férfiakat csak a máltaiak előzik meg a kövérségi rangsorban.

Szívroham, rák, diabétesz

A túlsúlyosság növeli a szívroham és a rák kialakulásának esélyét, míg a cukorbetegségben szenvedők száma tízszeresére, 19 millióra növekedhet húsz éven belül. Az elhízottság kilenc évvel is csökkentheti az életkort

Klim McPherson, az oxfordi egyetem professzora úgy vélekedett, a brit nemzet a halálba eszi magát

Egy generáció korai halála

A megdöbbentő adat a zsíros gyorsételek fogyasztásával és az inaktív életmóddal függ össze - mondták ki kutatók.

Szakértők szerint sürgős lépésekre lenne szükség, különben egy egész generáció néz szembe a korai halállal, vagy az öregkori betegségekkel.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×