eur:
393.27
usd:
354.9
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Amire a boldogsághoz szükség van

A Medián legfrissebb kutatása két közvélekedésre is rácáfolt: az egyik szerint a magyarok pesszimisták, a másik szerint a pénz nem boldogít. A cég kutatása azt mutatja, az emberek többsége Magyarországon is boldognak tartja magát, és meglehetősen erős az anyagiak és a boldogság kapcsolata.

A felmérés nem igazolta azt a tézist, hogy a magyarok pesszimisták lennének - mondta el az InfoRádióban a Medián kutatási igazgatója.

Karácsony Gergely hozzátette: ennek az is oka lehet, hogy a felmérés karácsony előtt készült, és az is, hogy az emberek nem szívesen mondják ki, hogy boldogtalanok.

Ebben a felmérésben az emberek többsége azt mondta, hogy boldognak érzi magát, és csak kevesen azt, hogy boldogtalanok - mondta a kutatási igazgató.

A pénz és a boldogság

Az elemzésünket részben arra futtattuk ki, hogy mennyire igaz az a tétel, hogy a pénz nem boldogít - jelentette ki Karácsony Gergely. Hozzátette: úgy tűnik, hogy a pénz hiánya valóban boldogtalanná teszi az embereket.

Arra a kérdésre, hogy mi kell a boldogsághoz, az emberek nagy része az egészséget mondta elsőként, a kiegyensúlyozott családi életet a második helyre sorolták, míg az anyagi biztonság csupán a harmadik helyre került.

A legtöbb boldog embert az átlagnál jobb, vagy lényegesen jobb anyagi körülmények között élők körében találták, míg életkor szerint az idősebbek boldogtalanabbak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×