INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

Vegyszerek lapulhatnak gyermekei táskájában

Infostart

A színes rajzfilmfigurákkal díszített füzetek ártalmas ólomtartalmú festéket és illóanyagokat tartalmazhatnak - figyelmeztet a Hulladék Munkaszövetség. Érdemes figyelni a vegyszermentességet igazoló európai uniós rövidítésekre.

Környezetbarát tanszerek beszerzését javasolja a Hulladék Munkaszövetség (Humusz). A környezetvédő civil szervezet azt tanácsolja, hogy a szülők és diákok műanyag helyett válasszanak favonalzót, bőrből- vagy vászonból készült tolltartót és táskát, gumiradírt, valamint fémből készült ceruzahegyezőt.

A Humusz felhívja a figyelmet arra, hogy a túldíszített írószerek, rajzfilmfigurákat ábrázoló füzetek nehézfémeket, oldó- és tartósítószereket tartalmazhatnak. Szinte biztos, hogy egészségre ártalmas anyagokat tartalmaznak az illatosított radírok, gyurmák és mesefigurás füzetek.

További tanács, hogy a szülők és diákok kerüljék a silány minőségű, egyszer használatos írószereket, és használjanak napelemes számológépet.

Nehéz megmagyarázni a gyerekeknek, de szintén tanácsos, hogy ne vegyünk divatos írószereket, például hajlékony ceruzákat, figurás faragót, mesefigurás füzeteket, műanyag bevonatú gémkapcsokat és rajzszögeket.

A Környezetbarát Termék Kht. által minősített magyar termék nincs, a külföldi termékeknél eligazíthat a hivatalos logó, például a kék angyal, vagy a terméken feltüntetett CE jel, illetve az EN 71/3-as szám, ami vegyszermentességet jelent.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018