eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Vegyszerek lapulhatnak gyermekei táskájában

A színes rajzfilmfigurákkal díszített füzetek ártalmas ólomtartalmú festéket és illóanyagokat tartalmazhatnak - figyelmeztet a Hulladék Munkaszövetség. Érdemes figyelni a vegyszermentességet igazoló európai uniós rövidítésekre.

Környezetbarát tanszerek beszerzését javasolja a Hulladék Munkaszövetség (Humusz). A környezetvédő civil szervezet azt tanácsolja, hogy a szülők és diákok műanyag helyett válasszanak favonalzót, bőrből- vagy vászonból készült tolltartót és táskát, gumiradírt, valamint fémből készült ceruzahegyezőt.

A Humusz felhívja a figyelmet arra, hogy a túldíszített írószerek, rajzfilmfigurákat ábrázoló füzetek nehézfémeket, oldó- és tartósítószereket tartalmazhatnak. Szinte biztos, hogy egészségre ártalmas anyagokat tartalmaznak az illatosított radírok, gyurmák és mesefigurás füzetek.

További tanács, hogy a szülők és diákok kerüljék a silány minőségű, egyszer használatos írószereket, és használjanak napelemes számológépet.

Nehéz megmagyarázni a gyerekeknek, de szintén tanácsos, hogy ne vegyünk divatos írószereket, például hajlékony ceruzákat, figurás faragót, mesefigurás füzeteket, műanyag bevonatú gémkapcsokat és rajzszögeket.

A Környezetbarát Termék Kht. által minősített magyar termék nincs, a külföldi termékeknél eligazíthat a hivatalos logó, például a kék angyal, vagy a terméken feltüntetett CE jel, illetve az EN 71/3-as szám, ami vegyszermentességet jelent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×