INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Majdnem embertelenül bántak az állatokkal

Infostart / InfoRádió
Az állatkert sérelmezi, hogy nem értesítették előre a Városligetben rendezett csütörtöki Forma 1-es és légi bemutatóról a szervezők. Az állatok ugyanis komoly sérüléseket is szenvedhettek volna a hatalmas zaj okozta riadalomban. Az állatkert perelne is, ha lennének sérülések, de szerencsére nincsenek.

A Budapesti Állatkert tiltakozó levelet juttatott el a Polgári Légiközlekedési Hatóságnak és a Hungaroring Zrt.-nek, amelyben azt sérelmezik, hogy egyáltalán nem tájékoztatták őket a szervezők előre a szinte elviselhetetlen zajjal járó csütörtöki bemutatóról - mondta az InfoRádiónak az intézmény főigazgatója.

Bogsch Ilma utalt arra: az esetleges károk miatt készek jogorvoslatért fordulni a megfelelő hatóságokhoz. Egyelőre azonban úgy tűnik: a több 10 millió forintot érő állatállomány sérülések nélkül megúszta a hangzavart.

A főigazgató szerint ugyanakkor könnyen megtörténhetett volna, hogy egy állat úgy megriad, hogy nekirohan a kerítésnek, és nyakát töri.

Bogsch Ilma hozzátette: azt kéri az esemény szervezőitől, ha a jövőben hasonló bemutatót terveznek, azt előre egyeztessék az állatkert szakembereivel, hogy idejében fel tudjanak készülni a védekezésre.


A címlapról ajánljuk