Antal Emese hangsúlyozta: a hőségben érdemes teát inni, mert nagyon fontos antioxidánsokat, illóanyagokat és C vitamint tartalmaz.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke azt tanácsolta, hogy naponta három-négy litert is igyunk a nagy melegben, és érdemes figyelni az italok sokszínűségére is.
A szakember hozzátette: a teák mindhárom fő csoportja tartalmaz antioxidánsokat, de a zöld teában nagyobb mennyiségben találhatók az immunrendszert erősítő anyagok, amelyek gátolják a szervezetet gyengítő enzimek működését.
A frissen kinyomott gyümölcslevek közül a szőlőlé őrzi meg a legtovább, több mint két órán keresztül, a kedvező élettani hatását.
Kínáljunk
Antal Emese azt javasolja, hogy ne csak akkor igyunk, ha szomjasak vagyunk, hanem sokszor és rendszeres időközönként.
A dietetikus felhívta a figyelmet arra, hogy a gyerekeket és az időseket kínálni kell, mert előbbiek a játék közben elfelejtkeznek az ivásról, az öregek pedig már nem érzik annyira a szomjúságot.
Megjöttek az adatok a koreai veszteségekről, közben Kijevet könyörtelen dróntámadás érte