INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

A hőség legyőzésének titka

Infostart / InfoRádió

Az orvosok nem győzik eléggé hangsúlyozni, milyen fontos a hőségben a sok folyadék fogyasztása, különösen, hogy a kánikula legalább a jövő hét közepéig folytatódik. Az InfoRádió által megkérdezett dietetikus szerint különösen zöld teát és a szőlőlevet érdemes inni.

Antal Emese hangsúlyozta: a hőségben érdemes teát inni, mert nagyon fontos antioxidánsokat, illóanyagokat és C vitamint tartalmaz.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke azt tanácsolta, hogy naponta három-négy litert is igyunk a nagy melegben, és érdemes figyelni az italok sokszínűségére is.

A szakember hozzátette: a teák mindhárom fő csoportja tartalmaz antioxidánsokat, de a zöld teában nagyobb mennyiségben találhatók az immunrendszert erősítő anyagok, amelyek gátolják a szervezetet gyengítő enzimek működését.

A frissen kinyomott gyümölcslevek közül a szőlőlé őrzi meg a legtovább, több mint két órán keresztül, a kedvező élettani hatását.

Kínáljunk

Antal Emese azt javasolja, hogy ne csak akkor igyunk, ha szomjasak vagyunk, hanem sokszor és rendszeres időközönként.

A dietetikus felhívta a figyelmet arra, hogy a gyerekeket és az időseket kínálni kell, mert előbbiek a játék közben elfelejtkeznek az ivásról, az öregek pedig már nem érzik annyira a szomjúságot.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018