eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Művészettel a daganat ellen

Festőpályázatot hirdet a Magyar Rákellenes Liga, a betegségben szenvedőknek. A művészetterápia ugyanis segít kifejezni az érzelmeket, így levezetni a felgyülemlett feszültséget. Ezzel pedig javul a daganatos betegek gyógyulási esélye.

A daganatos betegség diagnózisa az érintettek többségében érzelmi válságot indít el. Közülük sokan panaszkodnak arra, hogy érzéseiket nem tudják kifejezni, nem tudják szavakba önteni - mondta az InfoRádióban Molnár Mária, a Kecskeméti Onkoradiológiai Centrum pszichiáter főorvosa.

Ezért sokszor más eszközt kell keresni az érzések kifejezésére. Ha a beteg művészeti alkotások készítésével fejezi ki érzelmeit, azzal saját gyógyulásának esélyeit is javíthatja. Hiszen minél több feszültséget ad ki magából, annál jobban működik az immunrendszere.

A festmények tükrözik a beteg érzelmi állapotát is. A betegség kezdeti szakaszában általában sok színt használnak az alkotók, később azonban depressziós időszakukban inkább sötétebb színekre váltanak, és félelmet kifejező motívumokat jelenítenek meg.

A Magyar Rákellenes Liga a festőpályázatot június 2-án ás 3-án rendezi meg. A győztes alkotásokat Londonban állítják ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×