eur:
390.76
usd:
358.94
bux:
72578.11
2024. július 19. péntek Emília

Kóstolja meg a legnagyobb színészek receptjeit!

Egy londoni étteremben most lehetőséget kapnak a színházrajongók, hogy megkóstolják számos híres színész kedvenc ételét, méghozzá saját receptjük alapján. Az Astor Bar & Grill egy sokáig elveszettnek hitt könyv alapján állította össze a "színész menüt".

A menü, amelyen szerepel például Richard Attenborough Csirkés rizottója is, az 1952-ben kiadott Kedvenc ételeink - Színházi szakácskönyvben jelent meg.

A könyvről sokáig azt hitték, hogy elveszett, miután egyetlen példányt sem sikerült felkutatni Nagy-Britanniában.

Végül azonban sikerül egyet találni egy szakácskönyvekre specializálódott amerikai boltban - meséli a receptek történetét Robert Ashby, a brit Színészek Jótékonysági Alapjának igazgatója.

Az alap 1 fontot kap minden vendég után, aki az Astor Bar & Grill-ben a "színész menüről" választ.

Az étterem nem első alkalommal működik együtt az alappal: Noel Coward még a háború alatt rendezett ott jótékonysági ebédet árvák evakuálására gyűjtve.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk
Mezőgazdaság

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
Hibás személyikölcsön-tájékoztatók miatt osztott ki bírságokat az MNB

Hibás személyikölcsön-tájékoztatók miatt osztott ki bírságokat az MNB

Az MNB témavizsgálat során tekintette át hat hitelintézet online személyi kölcsön igénylése kapcsán az ügyféltájékoztatási gyakorlatot. Bár jelentős jogsértés nem merült fel, a felügyelet a kisebb hiányosságok megszüntetéséért, s az átláthatóbb tájékoztatásért több intézkedést is hozott. A feltárt problémák miatt kiszabott 6,6 millió forint bírság mellett a felügyelet figyelemmel követi a hiányosságok kijavítását is – közölte a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×