eur:
393.63
usd:
362.78
bux:
73351.43
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga

A felnőttek többsége nem tud spórolni

A felnőttek majdnem kétharmada elismeri, hogy nem tud vigyázni a pénzére - mutatnak brit rá a kutatók. A pénzhiányban szenvedők fele pedig szüleit okolja az agyagi gondokért.

Egy biztosítótársaság számára készített felmérés során a válaszadók 62 százaléka mondta azt, hogy egyáltalán nincs megtakarított pénze, vagy nagyon kevés van. Majdnem felük ráadásul úgy nyilatkozott, hogy legnagyobb hatással az volt rá, ahogy a szülei kezeltékk a pénzüket.

A megkérdezettek nagy többsége úgy gondolta, érdemes lenne saját gyermekét megtanítani arra, hogyan bánjon a pénzzel. De csak 40 százalékuk nevelné valóban arra csemetéjét, hogy takarékoskodjon.

A kutatók szerint nem mindegy, hogy szüleink mit tanítottak nekünk gyermekkorunkban. Sokan vannak azok, akik azt tanulták, hogy vigyázzanak a pénzükre, és felnőttkorukban sikerült is spórolniuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében az MNB Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntését és az azt követő tájékoztatót értékeltük, de szó volt arról is, hogy mit tehet az MNB a magas szolgáltatásinflációval szemben. Vendégünk volt Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. A második blokkban a meglepetést okozó, májusi kereseti adatokról kérdeztük Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×